Zwarte Zee

De Zwarte Zee ligt op de grens tussen Europa en Azië en bereikt u als u door de Dardanellen, de Zee van Marmara en de Bosporus vaart. Het is een gevarieerd vaargebied met een rijke geschiedenis waardoor u zich in een andere tijd waant. Cruises in dit gebied zijn de laatste jaren erg in opkomst.
 
U vindt hier populaire badplaatsen zoals Constanta (Mamaia), Varna en Burgas. Prachtige natuurgebieden zoals de Donau Delta en interessante steden zoals Istanbul, Odessa en Jalta.
 
Sotsji is een populaire Russische badplaats en wordt ook wel de ‘Russische Rivièra’ genoemd. Het is tevens de plaats waar in 2014 de Olympische Winterspelen hebben plaats gevonden.
 
Jalta, gelegen op het schiereiland de Krim, is niet alleen bekend van de conferentie van Jalta in het Livadiapaleis, het is ook een populaire badplaats en kuuroord. In het Livadiapaleis vergaderden Roosevelt, Churchill en Stalin in 1945 over wat er met Europa moest gebeuren na de Tweede Wereldoorlog. Zij tekenden hier uiteindelijk het Verdrag van Jalta. De havenplaats Sebastopol ligt ook op de Krim. De Krim hoorde voor de Krimcrisis bij de Oekraïne, maar is nu onderdeel van de Russische Federatie. U kunt hier typisch Russische producten kopen zoals wodka, kaviaar en originele matroesjkapoppetjes.
 
Odessa is een levendige havenstad met een rijke geschiedenis die ook wel ‘De parel van de Zwart Zee’ genoemd wordt. Wandel door de stad langs de Dnjepr en bezoek het paleis van Prins Voronstov, de Uspensky kathedraal en het operagebouw.
 
De stad Constanta is de belangrijkste havenstad van Roemenië en heeft, zoals de meeste steden in dit gebied, ook een rijke historie. Vanaf de moskee heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Het Nationaal Historisch en Archeologisch Museum zijn zeer de moeite waard. Een paar kilometer ten noorden van Constanta ligt de populaire badplaats Mamaia met een boulevard vol winkels en terrasjes.
 
Istanbul is een wereldstad op twee continenten. Het moderne westelijke deel van de stad ligt in Europa en het authentieke oostelijke deel ligt in Azië. De twee stadsdelen zijn van elkaar gescheiden door de Bosporus. De hoogtepunten van de stad zijn de Blauwe Moskee, de Galata Brug, de Aya Sofia, de Grand Bazaar en het Topkapipaleis.