Wereldcruises & Grand Voyages

Echte ontdekkingsreizigers zijn er nog maar weinig tegenwoordig, er zijn dan ook weinig gebieden die nog ontdekt moeten worden. Ontberingen hoeft u ook niet meer te lijden om veel van de wereld te zien. Maar u kunt zich nog wel wereldreiziger voelen want er is een makkelijke manier om veel van de wereld te zien waarbij u slechts één keer uw koffer hoeft uit te pakken. Vroeger waren er de lijndienstschepen die mensen naar New York, Zuid-Amerika, Australië of Indonesië brachten. Dit was een hele onderneming en de reizigers waren lang van huis. Tegenwoordig zijn er zelfs mensen die een half jaar of langer aan boord blijven, voor hun plezier! Natuurlijk heeft niet iedereen zo veel tijd, maar er is van alles mogelijk.
 
Een wereldcruise is een bijzondere reis die u altijd bij zal blijven. In ongeveer 3 maanden vaart u rond de hele wereld waarbij u veel verschillende havens, in verschillende landen op verschillende continenten bezoekt. Het is een combinatie van veel indrukken opdoen, bijzondere excursiemogelijkheden en van heerlijk tot rust komen met een goed boek en zonnen bij het zwembad. Aan boord wordt u goed verzorgd en zult u zich niet vervelen. Geniet van de faciliteiten van het schip, de diverse activiteiten die worden georganiseerd en de culinaire hoogstandjes in de diverse restaurants. Niets hoeft en (bijna) alles mag.
 
Wilt/kunt u geen drie maanden van huis zijn, maar wilt u wel een bijzondere, langere cruise maken? Dan is een Grand Voyage aan te raden. Een Grand Voyage is een langere cruise met een bijzondere, uitzonderlijke route. Dit kan bijvoorbeeld een traject van een wereldcruise zijn.