Trans-Atlantisch & Trans-Pacifisch

Genieten van de vele zeedagen, met de mooiste vergezichten over het water tijdens de zonsopgang en zonsondergang, en alle tijd om de faciliteiten van het schip te ontdekken.
 
De kenners weten het wel, die gaan voor een trans-Atlantische of een trans-Pacifische cruise. Veel mensen denken dat wellicht saai is omdat er minder havens bezocht worden. Het tegendeel is echter waar. De schepen van tegenwoordig zijn kleine steden en hebben zoveel faciliteiten waarvoor u tijdens een gewone cruise helemaal geen tijd heeft. Maar nu wel en als u zich een beetje thuis begint te voelen en tot rust bent gekomen, kunt u altijd nog een kookles of een introductie cursus windows 10 volgen of de nieuwste dansen leren. U hoeft helemaal niets, en heeft nu ook eens alle tijd om een spannend boek te lezen op uw balkon, aan dek of in één van de lounges als het weer wat minder is.
 
De meeste trans-Atlantische cruises gaan van Miami of Fort Lauderdale naar de Middellandse Zee en vice versa. Vaak beginnen of eindigen deze cruises in Barcelona of een andere Middellandse Zee haven, maar soms ook in Southampton of Hamburg.
 
Naast deze reguliere trans-Atlantische cruises, zijn er ook herpositioneringscruises naar Zuid-Amerika, bijvoorbeeld naar/van Buenos Aires, Rio de Janeiro, Valparaiso of Sao Paulo.
 
De meeste cruises naar Europa zijn in april en vanuit Europa in oktober. Omdat de schepen hun vaargebied aanpassen aan het seizoen zijn deze herpositioneringsreizen vaak voordelig geprijsd.
 
Natuurlijk worden er onderweg ook havens aangedaan, maar niet elke dag. Er is vaak een periode van ongeveer vijf dagen dat u geen land ziet omdat u zich midden op de oceaan bevindt. Het is vaak een mooi combinatie tussen culturele havens in Europa, de bloemenpracht op Madeira en de Caribische sfeer als u de Bahama's, Bermuda of San Juan aandoet.
 
Als u denkt aan een trans-Pacific cruise dan denkt u waarschijnlijk aan een cruise van Los Angeles naar Hawaii. Die zijn er inderdaad, maar u kunt ook van Vancouver naar Yokohama of van Vancouver naar Sydney. U doet dan idyllische havens aan zoals Apia, Pago Pago (beide Samoa), Nouméa (Nieuw Caledonië) of Suva (Fiji).
 
Kortom of u nu een trans-Atlantische of trans-Pacifische cruise gaat maken, het is een bijzondere manier van reizen en het zal u zeker bevallen.