Star Clippers

Droomvakantie aan boord van echte zeilschepen
 
Pure ervaring aan boord van een zeilschip
De combinatie van een prachtige cruise en het romantische van het varen aan boord van een echt zeilschip. Deze unieke combinatie van traditioneel zeilen en lekker verwend worden is de essentie van Star Clippers. De elegante schepen vliegen over de golven net als de legendarische clippers van anderhalve eeuw geleden: een avontuur met respect voor traditie, maar ook met het voordeel dat u alles heeft wat u nodig hebt om compleet te ontspannen. De geoefende medewerkers, die de kunst van het zeilen begrijpen en volledig in de hand hebben, zijn niet vervangen door computers.  

En als u zelf een passie voor zeilen hebt, mag u de bemanning meehelpen wanneer u wilt. Dit is duidelijk geen normale cruise, er zijn geen strikte tijdschema’s voor maaltijden en u kunt de dagen en nachten zo plannen zoals u graag wilt. Geniet van de sfeer aan boord van de Star Clipper, Star Flyer of de Royal Clipper - het grootste echte zeilschip ooit gebouwd. Wanneer de duizenden vierkante meters zeildoek boven uw hoofd in de wind wapperen, ervaart u het romantische gevoel van de vroegere zeevaart. 
 
De hutten
Iedere hut is smaakvol ingericht. Voorzien van een badkamer, douche, haardroger, airconditioning, kluis en televisie. Prachtige interieurs met natuurlijk katoen en een hoog afwerkingsniveau, functioneel en elegant in nautische stijl met koperen details en mahoniehout. Schilderijen van beroemde zeilschepen en jachten sieren de wanden. Royal Clipper heeft 14 suites met een privé balkon, jacuzzi en 24 uurs room service. Alle 98 hutten, met uitzondering van 6, zijn buitenhutten. 
 
De bestemmingen
De grote zeilschepen van Star Clippers varen naar de meest afgelegen riffen en blauwe lagunes waar een rijk onderwaterleven is. De zeilschepen varen in tegenstelling tot reguliere cruiseschepen naar havens waar grote cruiseschepen niet kunnen aanleggen. U hoeft slechts nog te beslissen of u wilt ontspannen in de kristalheldere wateren van de Caribbean, een spannende overtocht over de oceaan wilt maken, de warmte wilt voelen van de zon in de eeuwenoude Mediterrane havens of de fascinerende mysteries van het Oosten en Centraal Amerika wilt ontdekken; iedere reis met Star Clippers zal een spannende en onvergetelijke ervaring zijn.  
 
Culinaire hoogtepunten
Het doel van Star Clippers is om haar gasten compleet te verwennen aan boord. Dit geldt in het bijzonder voor de verschillende maaltijden welke van vroeg in de ochtend tot middernacht worden geserveerd. 
 
Het continentale ontbijtbuffet laat met haar grote aanbod niets te wensen over: van knapperige Franse croissants of toast, vers tropisch fruit, heerlijke vruchtensappen tot knapperig spek, sappige worstjes, gerookte zalm en omeletten welke naar wens in het restaurant worden bereid. 
 
Het uitgebreide lunchbuffet bestaat onder andere uit zeevruchten, grillspecialiteiten, salades en heerlijke desserts. Als het schip in een kleine baai voor anker ligt, vindt de lunch plaats op het strand - als een ongedwongen barbecue, die wordt bereid door de bemanning. 
 
In de avond worden heerlijke culinaire creaties van de chef-kok in het restaurant geserveerd, begeleid door heerlijke wijnen. De vriendelijke en attente service past goed bij de stijlvolle ambiance van het restaurant. Het kledingadvies tijdens het diner is smart casual / informeel.
 
Leven onder de zeilen 
De Star Clipper schepen zijn geen gebruikelijke cruiseschepen. Op de schepen heerst een zeer eigen, intieme sfeer, vergelijkbaar met die op de grote en beroemde privé-jachten. In de sportieve stijl van deze goed onderhouden zeilschepen komen geen smokings en galajurken voor. Vergeet alles wat u over cruises weet. 
 
Op de eerste of tweede dag merkt u al dat de Star Clipper, Star Flyer of Royal Clipper "uw" schip is. U kunt volledig ongedwongen rondlopen op het dek, kijken naar hoe de zeilers de zeilen zetten, misschien zelfs een keer meehelpen, in het net boven het kristalheldere water voor de boeg liggen, in de avond naar de sterren kijken of zelfs ’s nachts op een comfortabel ligbed buiten slapen, de kapitein en de officieren op de brug bezoeken en worden ingewijd in de geheimen van het zeilen en navigeren. U heeft zeer snel contact met de bemanning en de andere passagiers en kunt genieten van een ongedwongen verblijf aan boord - of u nu een boek op het dek wilt lezen, in de bibliotheek een potje schaak of bridge wilt spelen of gewoon aan de bar wilt genieten van een heerlijke cocktail. Wat u ook doet, het blijft een fascinerende ervaring om op een echt groot zeilschip mee te varen. Om te voelen hoe de wind de zeilen vult en het schip in beweging zet. Het één worden met de natuur en haar krachten. Ontdek dimensies van het leven, die wij lang geleden vergeten zijn.
 
Kinderen aan boord
Er is geen minimumleeftijd voor kinderen.
Kinderen zijn welkom aan boord en mogen waar mogelijk meehelpen met de scheepsactiviteiten. Er zijn echter geen specifieke faciliteiten voor kinderen aanwezig.