Silversea Cruises

Een Silversea cruise is een combinatie van reizen over de wereld en genieten van het goede leven. De ultra luxe cruises maken Silversea tot een unieke rederij. De rederij vaart wereldwijd met intieme, luxe cruiseschepen welke u alles brengen wat u zou verwachten van één van 's werelds beste luxe cruise rederijen. Elke Silversea cruise biedt ongeëvenaarde service en ultiem comfort. De rederij is eigendom van een Italiaanse familie die ervoor zorgdraagt dat de Italiaanse passie voor het vieren van het leven naar voren komt aan boord. Ontdek de kunst van het luxe reizen, geperfectioneerd door Silversea Cruises.
Rond 1990 is de rederij gesticht en werd er als doel gesteld om unieke schepen, van de hoogste kwaliteit, in het ultra-luxe segment te bouwen. Silversea lanceerde haar eerste schip in 1994, waarmee een nieuwe niche voor de ultra-luxe reismarkt ontstond met de klasse van kleinere, speciaal gebouwde schepen die kunnen aanmeren in meer exotische havens, buiten de gebaande paden. 
 
Deze intieme schepen zijn speciaal ontworpen voor minder gasten, met meer ruimte en met het hoogste niveau van persoonlijke service. De accommodaties zijn één van de grootste op zee; alle suites hebben uitzicht op de oceaan, butler service en de meeste hebben een privé veranda. 
 
Waarom Silversea?
Silversea biedt bijzondere zeereizen met unieke kansen om afgelegen havens te ontdekken. Schepen met alleen maar elegante suites, de vrijheid van all inclusive en de Europese stijl welke terugkomt in ieder detail van service tot het gastronomisch dineren. Ontdek iedere keer weer nieuwe exotische bestemmingen waar u nieuwe culturen kunt ontdekken. De combinatie van luxe, speciale faciliteiten en de aandacht voor detail maken cruises met Silversea tot unieke reizen.
 
Een cruise met Silversea is all inclusive. Op het gehele schip zijn de drankjes inclusief. Deze bestaan uit een uitgebreide selectie van beroemde wijnen, champagne, likeuren en frisdranken. Ook de minibar in uw suite wordt, naast de gekoelde fles champagne, regelmatig bijgevuld met uw favoriete drankjes. Dineren is een bijzondere aangelegenheid zonder vaste zittingen zodat gasten kunnen dineren wanneer, waar en met wie zij wensen. Naast de mogelijkheid om van uw diner te genieten in het restaurant, kunt u 24 uur service in de suite verwachten. Geniet van een elegant diner geserveerd per gang in uw suite, net als in het restaurant. Ook een snack om middernacht of uw ontbijt kunt u gebruiken in uw suite, u hoeft er slechts om te vragen.
Alle fooien aan boord zijn inclusief. De bemanning verwacht geen verdere extra’s.
 
Ondanks dat de schepen intiem zijn, hebben zij faciliteiten die normaliter alleen op grotere schepen te vinden zijn. Denk hierbij onder andere aan een uitgebreide showlounge, casino en moderne spa- en fitnessfaciliteiten. Het 
avondentertainment is zeer divers met onder andere theaterproducties, klassieke concerten en volksdansen.
 
Aan boord van een luxe Silversea cruiseschip zal de tijd even stil staan. U hoeft helemaal niets te doen, alleen die dingen die u echt leuk vindt. Dat alles met de luxe van een bemanning die u ook nog eens op uw wenken bediend. Iedere dag biedt nieuwe mogelijkheden en kansen.
 
De vloot
De prachtige Silversea schepen zijn ontworpen om u een luxe verblijf te bieden tijdens uw reizen op de wereldzeeën. De schepen bieden veel ruimte, ondanks dat de Silversea schepen kleiner zijn dan de meeste cruiseschepen. Juist hierdoor zijn de schepen intiemer en kunnen zij eenvoudig de meest afgelegen en minst bezochte plaatsen bezoeken.
De vloot bestaat uit 5 cruiseschepen en 3 expeditie schepen. 
 
Kinderen aan boord
De minimumleeftijd voor kinderen is 6 maanden. Er is echter beperkte beschikbaarheid voor kinderen tot 3 jaar.
Voor de expeditieschepen Silver Explorer en Silver Discoverer geldt een minimum leeftijd van 12 maanden. Kinderen onder de 6 jaar worden niet toegelaten op de Zodiacs®.
Op de Silver Galapagos is de minimum leeftijd voor kinderen 6 jaar.
 
Silversea heeft geen speciale programma's en faciliteiten voor kinderen aan boord.