Seabourn

Seabourn is een klasse apart.
 
Een cruise aan boord van een Seabourn schip is anders dan alle andere vormen van reizen. De ervaring is luxe, maar toch ontspannen – elegant en toch informeel – luxueus en toch ingetogen. De intieme schepen bezoeken de meest begeerde bestemmingen, varend naar het hart van verschillende steden maar ook naar afgelegen juweeltjes waar grotere schepen niet kunnen komen. 

De schepen trekken interessante mensen aan, die op zoek zijn naar extra bijzondere  ervaringen op onverwachte plaatsen. De medewerkers bieden een unieke stijl van gastvrijheid; oprecht, attent en persoonlijk. Dit is de Seabourn ervaring - een stijl van cruisen welke helemaal nieuw was toen het bedrijf de Seabourn Pride introduceerde. Dit was in 1988 het eerste schip voor 208 gasten met alleen maar suites. 
 
Met intieme schepen met maximaal 229 suites doet een Seabourn schip aan als een privé club waar men kan genieten van de ruime open dekken, uitnodigende openbare ruimtes en de persoonlijke aandacht van de uitzonderlijke bemanning. Het is uiterst ontspannend om te worden verzorgd door de attente gastheren die u bijna altijd een stap in het vervullen van uw wensen.
 
De schepen bieden unieke vaarschema’s, verzorgd door een gepassioneerde bemanning die de gasten graag in de watten leggen. Iedere cruise is speciaal samengesteld uit fascinerende bestemmingen en iedere dag brengt een nieuwe kans voor een authentieke ontdekking – een nieuwe kans om uw wereld te verkennen op een persoonlijke en betekenisvolle manier.  
 
Een fooi geven wordt niet verwacht. De bemanning wordt alleen gedreven door hun oprechte verlangen om u een unieke vakantie te bezorgen, met een glimlach die uit het hart komt.
 
De vloot
De vloot van vijf sierlijke schepen vervoeren tussen de 208 en 450 gasten per stuk. Er zijn enkel suites met een prachtig uitzicht op de oceaan - waarvan vele met een privé balkon. Voorzieningen zijn onder andere een luxe spa, een restaurant en een bar, evenals een variatie in entertainment. Op ieder schip geniet u van de service van een vriendelijke bemanning welke in bijna hetzelfde aantal aanwezig zijn als de gasten.
 
In 2009 heeft Seabourn de lat nog hoger gelegd met het debuut van de Seabourn Odyssey. Hoewel dit schip groter is, biedt de Seabourn Odyssey slechts plaats aan 450 gasten. De schat aan voorzieningen zijn mogelijk gemaakt door de hoogste verhouding van ruimte per gast in de cruise-industrie, met inbegrip van de grootste spa op een luxe schip en 90 % van de suites heeft een eigen royale veranda. De Seabourn Odyssey heeft inmiddels gezelschap gekregen van twee identieke zusterschepen, Seabourn Sojourn in 2010 en Seabourn Quest in 2011. 
 
Accommodatie
Uw schitterend ingerichte luxe Seabourn suite is uw thuis aan boord. Hier kunt u genieten van ultiem comfort terwijl het schip u langs de mooiste plaatsen ter wereld vaart. Met een oppervlakte van ruim 25 vierkante meter of meer, is een Seabourn suite een ideaal toevluchtsoord. Bij aankomst wordt u direct verwelkomd met gratis champagne. In uw suite treft u tevens een bar gevuld met uw favoriete dranken. Frisdranken, bier en mineraalwater, compleet glaswerk en uw favoriete wijn of sterke drank staan klaar voor uw plezier of voor een feestje.
De zee is altijd in beeld, omlijst door een vijf meter hoog raam of de deuren naar uw balkon of veranda. Fijne lakens van Egyptische katoen, een donzig dekbed en veren kussens nodigen uit om te genieten van het heerlijke bed. Uw persoonlijke suite stewardess zal u goed verzorgen. Of ze nu een warm, geurend bad voor u vol laat lopen of u verrast met rozenblaadjes op het bed, zij laat uw wensen uitkomen. 
Alles wat u zou willen en nog veel meer vindt u in uw suite. Van de gratis bar welke  dagelijks aangevuld wordt met uw persoonlijke favorieten tot de flatscreen tv's en stereo-installaties. Er wordt geen enkel detail over het hoofd gezien.
 
Gastronomie
Enkele van de meest gekoesterde momenten in het leven vinden plaats rond de tafel, en elke maaltijd met Seabourn biedt een mogelijkheid om iets te vieren. Elk Seabourn schip biedt een keuze aan eetgelegenheden welke bij uw stemming van het moment passen. In bijna alle restaurants zijn open-zitplaatsen welke u uitnodigen om te dineren waar, wanneer en met wie u wilt. Geniet van een informelere binnen- of buitenlocatie, of kies voor het prachtige uitzicht en een perfect gegrilde biefstuk onder de sterren op het dek. De restaurants kunnen concurreren met de beste restaurants aan land. Van frites tot foie gras, elk gerecht welke geserveerd wordt bij Seabourn ontvangt de deskundige aandacht van hoogopgeleide en fantasierijke chef-koks. De beste ingrediënten zijn met zorg geselecteerd, perfect voorbereid op uw bestelling, en geserveerd met trots. Er zijn geen restaurants waarvoor u een toeslag moet betalen. U kunt zelfs genieten van een maaltijd in uw suite of op uw balkon. Er is een scala aan keuzes welke u uitnodigen om spontaan te zijn.
 
Over het hele schip zijn open bars en tijdens de lunch en het diner worden heerlijke wijnen geschonken, welke bij de prijs inbegrepen zijn. 
 
De Seabourn ExperienceSM
Vanaf het moment dat u uw eerste stap aan boord zet van een Seabourn schip, maakt u deel uit van een exclusieve gezelschap bevoorrechte mensen die het plezier van het varen op een jacht ontdekt hebben.
Aan boord van een van de intieme schepen, voelt u zich als een welkome gast. Alle professioneel opgeleide medewerkers - meer dan één per suite – weten u niet alleen bij naam te noemen, maar kennen ook uw persoonlijke voorkeuren. De dagen en nachten zijn zorgeloos en ultra luxe. Persoonlijke service is een manier van leven aan boord van een Seabourn schip.
 
De toewijding om constant uw wensen te overtreffen vind u ook aan wal. Seabourn vermijd het ‘gewone’ als het gaat om ervaringen op de uitzonderlijke bestemmingen. Of u nu een adembenemende reis maken met een hete luchtballon over de torenhoge rotsformaties en smalle ravijnen van Cappadocië, Turkije wilt maken, of een romantische avond voor twee in Parijs wilt beleven. Seabourn regelt alles voor u. Geef uw wensen van tevoren door en laat Seabourn u helpen bij het plannen van uw speciale dag. 
De Seabourn ExperienceSM is alles wat u wenst en nog veel meer.
 
 
Kinderen aan boord
De minimumleeftijd voor kinderen is 6 of 12 maanden; dit kan verschillen per cruise en per vaargebied.