Queen Mary 2

De Queen Mary 2 is in 2004 in de vaart genomen als, op dat moment, het grootste cruiseschip ter wereld. In iedere haven waar zij aanmeerde werd zij vanwege haar formaat en elegantie bewondert door velen. Het schip biedt plaats aan ruim 3.000 passagiers en is een bijzonder schip binnen de vloot. Het is een goede mix van het klassieke cruisen aangevuld met het hedendaagse comfort wat u mag verwachten op een luxe cruiseschip.

 

Aan de hand van uw hut categorie wordt u een diner restaurant toegewezen. De luxe Grill Rooms zijn voor de suite gasten. Het Brittannia Restaurant is voor de overige gasten. Dit prachtige drie dekken hoge restaurant met een indrukwekkende trap in het midden, ademt de sfeer uit van een klassiek dinerrestaurant zoals deze vroeger op de grote lijnschepen waren. Er zijn naast de hoofdrestaurants nog een aantal alternatieve eetgelegenheden, waaronder het beroemde restaurant van de chef kok Todd English.

 

Overdag kunt u heerlijk wandelen over het Promenade Deck. Op dit ruime dek loopt u ruim 530 meter, rondom het schip. Verder is er een onder andere een golfsimulator en zijn er vijf zwembaden, waarvan één binnenbad in de spa. In de Canyon Ranch Spa kunt u verder terecht voor verschillende massages, schoonheidsbehandelingen, een fitness training, een bezoek aan de kapper of een moment van pure ontspanning in de sauna. Één van de bijzondere faciliteiten aan boord is het planetarium. Hier worden voorstellingen getoond over onder andere sterren en planeten.

 

In de avond zijn er verschillende mogelijkheden om te genieten van al het amusement aan boord. Bezoek een show in het Royal Court Theater, bezoek de Engelse Pub de Golden Lion, of ga naar het casino of de nachtclub.