Oceanië

Een adembenemend vaargebied waar enerzijds de natuur een grote rol speelt, maar anderzijds ook bruisende steden als Sydney en Melbourne op u wachten. Als u aan Oceanië denkt, denkt u waarschijnlijk als eerste aan tropische eilanden, prachtige stranden en atollen met koraalriffen waar u heerlijk kunt duiken en genieten van de wonderlijke onderwater wereld. Een gebied waar u alleen op de wereld bent, niets moet en helemaal tot rust kunt komen. Dat klopt ook allemaal, maar er is zeker meer. Oceanië is een groot gebied en omvat onder andere eilandengroepen als Polynesië, Melanesië en Micronesië en landen als Samoa, Tonga, Fiji, Vanuatu en Kiribati. Op het ene eiland vindt u luxe resorts, terwijl andere onbewoond zijn.
 
Naast deze exotische eilanden bevinden zich in dit gebied ook Australië en Nieuw Zeeland. Als u Harbour Heads passeert en u ziet de skyline van Sydney in de verte, komt u in een andere wereld. U vaart langs Harbour Bridge en Sydney Opera House en legt aan in het kosmopolitische Sydney, de grootste haven van de Zuid-Pacific en toegangspoort tot prachtige stranden en de Blue Mountains. Sydney is de oudste en grootste stad van Australië en is in 1788 door de Engelsen gesticht. U vindt hier prachtige parken en interessante musea. 's Avonds is Darling Harbour de "place to be".
 
Cairns aan de oostkust van Australië heeft een tropisch klimaat en is de toegangspoort tot het Great Barrier Reef.
 
Qua natuur biedt Nieuw Zeeland u alles wat uw hart begeert. Het staat bekend om haar ruige bergen, fjorden en gletsjers. Bijvoorbeeld de Bay of Islands in het subtropische noorden van het land, waar u met dolfijnen kunt zwemmen en het Coromandel schiereiland met haar witte stranden en variatie aan varens. Rotorua ligt in een gebied met veel geothermische activiteit en is tevens het centrum Maori cultuur. Rotorua is te bereiken vanaf Tauranga. De vulkanische activiteit vindt u overal in de stad en wijde omgeving terug in de vorm van hete bronnen die een zwavelgeur verspreiden. Daarnaast zijn er in de regio enkele grote geisers te bewonderen. Op het Zuidereiland kunt u bij Kaikoura walvissen spotten en in het Fjordland National Park waant u zich, in onder andere Milford en Doubtful Sound, in Noorwegen of Canada.
 
Oceanië is al lang niet meer zo onbereikbaar als vroeger en u hoeft zeker geen ontdekkingsreiziger te zijn om het te ontdekken.