Noord-Amerika

Van de fascinerende natuur tot de indrukwekkende steden, Noord-Amerika is een uitgestrekt gebied met talrijke mogelijkheden. Van de wereldstad New York en de Canadese Indian Summer tot de prachtige stranden van Hawaii, Florida en de Mexicaanse Rivièra. Noord-Amerika biedt voor ieder wat wils.
 
Ervaar in het najaar de Indian Summer langs de oostkust van Noord-Amerika. Een prachtig tafereel van felle herfstkleuren met een knipoog van de zomer. Start in wereldstad New York, de stad die nooit slaapt, en maak een combinatie met een bezoek aan cultuurstad Boston en het lieflijke Bar Harbor in de Verenigde Staten. Vervolg uw reis naar een aantal uitgesproken plaatsen in Canada. Slenter door de straten van St. John’s en Halifax. Aanschouw de prachtige natuur die de oostkust van Noord-Amerika en Canada bezit.
 
Een cruise vanuit New York biedt ook andere mogelijkheden. Richting het zuidoosten, in de Atlantische Oceaan, bevinden zich de Bermuda eilanden. Een ideale bestemming om te ontspannen op het strand en te duiken naar de ondiep gelegen riffen. Verder naar het zuiden kunnen zonliefhebbers hun hart ophalen in de Caribbean. De meeste cruises naar de Caribbean starten echter in Florida, vanuit onder andere Fort Lauderdale, Miami, Port Canaveral en Tampa.
 
De Mexicaanse Rivièra in het zuidwesten van Noord-Amerika is een perfecte combinatie van cultuur, natuur en ontspanning. U kunt hier genieten van de witte stranden, helderblauwe zee en de prachtige onderwaterwereld welke u kunt ontdekken tijdens het duiken of snorkelen. Maar het is niet alleen een walhalla voor zonliefhebbers. Cultuurliefhebbers kunnen zich hier laten betoveren door de indrukwekkende Maya ruïnes welke tijdens uw reis langs de Rivièra bezocht kunnen worden.
 
Hawaii is de laatst toegevoegde staat aan de Verenigde Staten en bestaat uit vele vulkanische eilanden. De belangrijkste eilanden vormen samen de Hawaïaanse eilanden archipel. De eilanden hebben een afwisselend landschap, van regenwouden tot vulkanische stranden. Hierdoor heeft ieder eiland zijn eigen karakter. Naast de bekende tropische zandstranden herbergen de eilanden vele diersoorten, sensationele kloven en de daarbij behorende valleien. Hawaii staat daarnaast bekend als het paradijs voor surfers. Met name de noordkust van Maui staat bekend om haar meters hoge golven. De hoofdstad Honolulu met op de achtergrond de slapende vulkaan Diamond Head, ligt op het eiland Oahu. De contrasten op dit eiland zijn groot. Van de luxueuze hotels langs de prachtige zandstranden van Waikiki Beach en de fascinerende natuur van het eiland tot de indrukwekkende marinebasis Pearl Harbor welke tijdens de Tweede Wereldoorlog werd verwoest door de Japanners.
 
Vanuit wereldsteden San Diego en Los Angeles is het mogelijk naar het zuiden te varen en bijvoorbeeld een reis door het Panamakanaal te maken, waarbij u eindigt in Florida. Het Panamakanaal is een uitzonderlijke ervaring waar u hier meer over kunt lezen. Andere bekende steden van waar u cruise kunt maken zijn San Francisco en Seattle.
 
Vanuit Seattle is het nog maar een klein stuk te gaan voor u Alaska bereikt. Meer over deze adembenemende bestemming vindt u hier.