Kinderen mee

Kinderen hebben een geweldige tijd aan boord. Bij diverse rederijen worden zij warm ontvangen. Vaak is er een Kids Club waar door professionele begeleiding diverse activiteiten georganiseerd worden. En hoe leuk is het om dit allemaal te beleven met leeftijdsgenoten. Er zijn een aantal rederijen die een minimum leeftijd hanteren. Zo zijn er rederijen waar bijvoorbeeld een minimum leeftijd van 6 maanden geldt. Als dit het geval is, dan staat dit bij de rederij vermeld.
 
Zoals eerder vermeld staan de activiteiten voor kinderen altijd onder toeziend oog. De Kids Clubs worden onderverdeeld in leeftijdscategorieën. Over het algemeen zijn de leeftijdsgroepen als volgt ingedeeld:
* 3 t/m 5 jaar
* 6 t/m 10 jaar
* 11 t/m 14 jaar
* 15 t/m 17 jaar
 
Naast de vele activiteiten die worden georganiseerd, hebben de Kids Clubs ook vaak een zwembad voor de kinderen (en/of een peuterbad). Kinderen moeten zindelijk zijn om in het zwembad te mogen. Speciale zwemluiers zijn niet toegestaan.
 
Kinderen jonger dan drie jaar worden nog niet ingedeeld. Wel is het vaak mogelijk om een oppas te regelen tegen betaling.
 
Rederijen verplichten dat wanneer één ouder een minderjarig kind mee op reis neemt, er een ouderschapsverklaring moet worden getekend door de andere ouder waarin toestemming wordt gegeven tot het reizen met het kind. Diegene die het kind op reis meeneemt, dient deze Engelstalige verklaring te kunnen overleggen tijdens de inscheping. Hetzelfde geldt voor het reizen met kinderen met een andere achternaam. Gaan kinderen bijvoorbeeld zonder de ouders reizen, maar met familieleden, dan dienen beide ouders de verklaring te tekenen. Weigering van inscheping kan een gevolg zijn van het niet hebben van deze verklaring(en).
 
Rederijen hanteren verschillende voorwaarden met betrekking tot de minimumleeftijd ten aanzien van alcoholgebruik en de toegang tot het casino. De meeste rederijen hanteren tevens een minimumleeftijd voor de hoofdboeker.