Hurtigruten

De Noorse overheid besloot in de 19e eeuw om een connectie tussen het noorden en het zuiden te creëren. En in 1893 werd het eerste schip van Hurtigruten in de vaart genomen en ging vracht en personen vervoeren tussen Trondheim en Hammerfest. Later is deze route gewijzigd en kwam er een verbinding tussen Bergen en Kirkenes. Deze belangrijke connectie over zee was sneller en werd daarom Hurtigruten genoemd. Dit betekend ‘de snelle route’. Ruim 120 jaar later worden nog steeds vracht en passagiers vervoerd. Hurtigruten is nu dan ook echt een onderdeel van de Noorse wateren. Iedere dag vertrekt één van de elf schepen uit Bergen voor de 12 daagse reis naar Kirkenes en weer terug naar Bergen. 
 
Deze reis met één van de Hurtigruten schepen wordt al jaren bestempeld als één van de mooiste reizen welke u per schip kunt maken. Iedere vaart is een reis met een doel, waarmee gemeenschappen langs de kust en UNESCO werelderfgoed plaatsen bezocht worden en waarbij u kunt genieten van de natuur en de dieren in het wild langs een ongerepte kustlijn van meer dan 2.400 kilometer. 
 
Aan boord heerst een informele sfeer en de reizen staan in het teken van de natuur en ontspanning. Het ontbijt en de lunch vinden plaats in buffetvorm. Tijdens het diner kunt u genieten van een 3-gangen menu. Er is verder geen entertainment aan boord.
 
De vloot
Alle schepen hebben een eigen karakter en bieden een diversiteit in hutten. Deze hutten verschillen in oppervlakte en locatie. De buitenhutten op hogere dekken hebben een raam, de buitenhutten op de lagere dekken hebben patrijspoorten. 
 
Kinderen aan boord
Er is geen minimumleeftijd voor kinderen, er zijn echter ook geen faciliteiten aanwezig voor kinderen.