Hapag-Lloyd Cruises

Hapag-Lloyd Cruises is een Duitse rederij waarbij alles in het teken staat van ultieme luxe. De vloot bestaat uit exclusieve 6-sterren schepen en expeditie schepen die in fascinerende gebieden varen. De kwaliteit en het serviceniveau aan boord zijn zeer hoog. De schepen zijn sfeervol ingericht met oog voor detail. Aan boord voelt alles ruim aan door de open inrichting.
 
 
De vloot van Hapag-Lloyd Cruises bestaat uit vier schepen. De twee expeditie schepen, ms Hanseatic en ms Bremen, hebben elk een capaciteit van 150-175 passagiers. De schepen varen onder andere naar unieke bestemmingen als de Noordpool, Siberië, Antarctica en de Amazone. De standaarduitrusting van deze expeditie schepen is uitgebreider dan van ‘reguliere’ cruiseschepen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verrekijkers en Zodiacs om de fascinerende natuur zo intens mogelijk te beleven. Aan boord zijn altijd deskundigen van de betreffende vaargebieden aanwezig die onder andere lezingen en informatie over de excursies geven.
 
 
De twee ultra-luxe 6-sterren cruiseschepen ms Europa en ms Europa 2 zijn elk geschikt voor circa 500 gasten. De Europa Lounge wordt ook wel de ‘concertzaal’ genoemd. Hier kunt u genieten van klassieke concerten, internationale musici en ander entertainment. Overdag kunt u uw swing verbeteren in de golf-simulator, sporten in het fitnesscentrum of volledig ontspannen in de Ocean Spa. Rondom het zwembad, dat deels overdekt worden, staan comfortabele ligbedden. Als u echt even tijd voor uzelf wilt nemen, kunt u zich terugtrekken in uw ruime suite.
 
 
Ook op culinair gebied wordt u compleet verwend tijdens een cruise aan boord van één van de schepen van Hapag-Lloyd Cruises. U kunt van de beste internationale gerechten genieten van menu’s die samengesteld zijn door verschillende, met Michelin sterren bekroonde, chefs. Uiteraard verzorgen de sommeliers de perfecte wijn – spijs combinatie voor u.
 
Vanwege het formaat van de schepen kunt u aan boord een exclusieve reis beleven met bezoeken aan bestemmingen die voor grotere schepen onbereikbaar zijn.
 
De rederij valt regelmatig in de prijzen met het ms Europa. Dit schip wordt dan ook door velen als ‘het mooiste schip ter wereld’ gezien.
 
Kinderen aan boord
De minimumleeftijd voor cruises in Europa is 8 maanden. Voor alle overige vaargebieden is de minimumleeftijd 2 jaar.
Een uitzondering hierop zijn de cruises naar Antarctica en de omliggende regio met ms Bremen en ms Hanseatic. De minimumleeftijd tijdens deze cruises is 6 jaar.