Fred Olsen Cruise Lines

De rederij is in Noorwegen opgericht door drie broers van de familie Olsen in 1848. Zij kochten hun eerste schepen en begonnen een internationale rederij in het vervoer van goederen en als ferry service. In 1966 begon de rederij met cruiseschepen. De rederij is onderdeel van de Fred. Olsen Group die naast cruises ook vertegenwoordigd zijn in onder andere de scheepsbouw, makelaardij, luxe hotellerie en project ontwikkeling. Het hoofdkantoor van de rederij is gevestigd in Groot Brittannië. Een groot deel van het jaar varen de schepen vanuit Groot Brittannië. De stijl van cruisen is dan ook Brits.
De kenmerken van Fred. Olsen Cruise Lines zijn de vriendelijke sfeer, efficiënte service en het gemoedelijk interieur aan boord van de schepen. Op zeedagen bevinden veel passagiers zich op het dek, om te genieten van de landschappen die voorbij komen of om te ontspann
en met een boek uit de bibliotheek aan boord. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder diverse lezingen en lessen. De onderwerpen variëren van tuinieren, wijnkennis, geschiedenis en wild spotten tot schilderlessen.

 
Aan boord kunt u een gezellige, traditioneel Britse cruise ervaring verwachten. De valuta aan boord is de Britse Pond. Het interieur is comfortabel en aantrekkelijk, maar niet te opvallend. Het diner wordt traditioneel in twee zittingen 
geserveerd en ook het entertainment is relatief rustig en traditioneel. Denk hierbij aan zangers, dansers en cabaret.
 
De gasten aan boord van de Fred. Olsen schepen zijn voornamelijk van Britse komaf. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 65 jaar, hoewel dit met name in de zomermaanden veel lager kan zijn en er zelfs speciale programma’s voor kinderen worden aangeboden. Tijdens schoolvakanties is het publiek aan boord gemêleerd. Van families tot vriendengroepen. 
 
 
 
De vloot
De vloot bestaat uit kleine tot middelgrote schepen, waardoor de schepen ook in de kleinere havens kunnen aanmeren. De schepen ogen nog als echt traditionele cruiseschepen, in plaats van drijvende steden. De gasten kleden zich mooi aan voor het diner en tijdens de gala avonden worden de mooiste jurken en smokings gedragen. 
 
Er zijn momenteel vier cruiseschepen in de vloot van Fred. Olsen die bekend staan om hun typische Britse huiselijke sfeer welke zij aan boord creëren. De nadruk ligt hierbij op gezelligheid, intimiteit en het traditionele cruisen. 
 
Kinderen aan boord
De minimumleeftijd voor kinderen is 6 maanden.
 
Voor de actuele reizen, prijzen en beschikbaarheid van Fred Olsen Cruise Lines, kunt u contact met ons opnemen.