Excursies

Rederijen bieden in iedere haven diverse excursies aan. Het aanbod is gevarieerd, van actieve en culturele excursies, tot een sightseeing tour met een bus. Ook de duur van een excursie kan variëren van een paar uur tot een hele dag. De prijzen kunnen dan ook sterk uiteenlopen. Het is aan te raden om voor uw cruise begint excursies online te reserveren. De mogelijkheid bestaat dat de populairste excursies al vol geboekt zijn wanneer u aan boord komt. Immers, vol is vol. Op de website van de rederij kunt u alle excursies bekijken. Naast de details over de excursies zelf wordt hier ook de inspanningsgraad vermeldt en eventueel de dagdelen waarop het mogelijk is om aan een specifieke excursie deel te nemen.
 
Het grootste voordeel van een excursie via de rederij is toch wel dat het schip op u wacht indien er onverhoopt vertraging opgelopen wordt. Dit is niet het geval als u er op eigen gelegenheid op uit gaat. Voor bijvoorbeeld Rusland dient u zelf voor een visum te zorgen als u op eigen gelegenheid van boord gaat. Boekt u een excursie via de rederij, dan heeft u het gemak dat de rederij voor het visum zorgt.
 
Voor het online reserveren van excursies heeft u het reserveringsnummer van de rederij zelf nodig. Deze vindt u terug op uw factuur. Lukt het niet om in te loggen, dan kan dit liggen aan de manier van schrijven van de naam. Tussenvoegsels worden regelmatig aan de achternaam geplakt als één woord.
 
De betaling van de excursies doet u vooraf met een creditcard of aan boord via uw boordrekening. De kaartjes voor de geboekte excursies liggen voor u klaar in de hut.