Costa Cruises

Costa Cruises is een van oorsprong Italiaanse rederij die zich kenmerkt door de vele faciliteiten en de gezelligheid aan boord. De schepen zijn geschikt voor een ontspannen vakantie voor stellen, maar zijn ook ideaal voor een familievakantie. Geniet van het comfort aan boord, de activiteiten, het entertainment en de ontspanningsmogelijkheden. Alles is ingesteld op gasten van verschillende leeftijden. Zelfs de menu’s en wellness behandelingen, waardoor groot en klein kunnen genieten. Kinderen kunnen deelnemen aan het Fun@Sea programma met allemaal leuke activiteiten zoals een pizza party, schat zoeken en verkleedpartijtjes. Van ’s ochtends tot ’s avonds worden activiteiten georganiseerd voor kinderen en jongeren van 3 tot 17 jaar. 
Accommodatie
Ieder schip biedt een ruime keuze aan hutten, afgestemd op uw wensen. Alle hutten zijn voorzien van airconditioning, interactieve flatscreen satelliet televisie, haardroger, kluis, badkamer, minibar (tegen betaling) en 24-uurs roomservice (tegen betaling, afhankelijk van uw hut categorie). 
 
Costa Cruises biedt naast de keuze tussen een binnenhut, buitenhut of een hut met balkon, een extra keuze uit 4 verschillende hut categorieën:
 
Classic
De Classic hutten bevinden zich op de lageren dekken van het schip. Deze categorie biedt het comfort van een standaardhut en de vrijheid om gebruik te maken van alle diensten en faciliteiten op het schip. 
 
Premium
De Premium hutten zijn iets groter dan de Classic hutten en bevinden zich op de hogere dekken van het schip. U kunt genieten van extra comfort, waaronder op verzoek een gratis continentaal ontbijt in de hut, gratis 24-uurs roomservice en u kunt uw voorkeur voor dinerzitting bij boeking opgeven. 
 
Samsara
De Samsara hutten en suites bieden dezelfde voordelen als de Premium hutten met daarnaast nog een aantal extra privileges. Zij zijn gelegen in de buurt van de spa en u kunt vanaf het dek van uw hut of suite rechtstreeks naar de spa (met uitzondering van de Costa neoRomantica). Overige extra’s zijn een gereserveerde tafel in het Samsara Restaurant, een welkomstritueel in de spa, keuze van de dinerzitting in het restaurant en speciale faciliteiten in uw hut of suite. Deze extra faciliteiten bestaan uit bijvoorbeeld een zuiverende douchefilter, verstuiver met essentiële oliën en een waterkoker met een selectie heerlijke ayurvedische theesoorten. 
De Samsara hutten en suites zijn enkel aan boord van de Costa Diadema, Costa Fascinosa, Costa Favolosa, Costa Deliziosa, Costa Pacifica, Costa Luminosa, Costa Serena en Costa neoRomantica.
 
Suite
De suites zijn uitnodigend, stijlvol en ruim ingericht. U ontvangt eersteklasservice en kunt genieten van verschillende voordelen. U krijgt voorrang bij het inschepen, wordt ontvangen door een persoonlijke steward (met uitzondering van Mini Suites), vers fruit en een fles mousserende wijn in uw suite, keuze uit comfortabele ‘a la carte’ kussens en u ontvangt een uitnodiging voor een exclusieve cocktailparty met de kapitein. Ten slotte beschikt uw suite over een jacuzzi, badjas en slippers (met uitzondering van Mini Suites).
 
Kinderen aan boord
De minimumleeftijd voor kinderen is 6 maanden. Voor trans-Atlantische overtochten en cruises die langer zijn dan 14 dagen, is de minimum leeftijd 12 maanden.
 
Om gebruik te kunnen maken van het zwembad moeten kinderen zindelijk zijn. 
 
Het is niet mogelijk om met een baby te reizen in een binnenhut. Dit is uitsluitend mogelijk in een buitenhut, buitenhut met balkon of een suite.
 
Maaltijden en drankjes
Uit hygiënisch oogpunt heeft Costa Cruises een aantal wijzigingen doorgevoerd met betrekking tot de maaltijden en dranken. 
 
In de restaurants zijn geen automaten meer aanwezig:
-Water wordt in flessen tegen betaling geserveerd
-Koffie en thee zijn alleen nog gratis bij het ontbijt. Op andere momenten moet hiervoor worden betaald.
-Gratis softijs machines zijn verwijderd en ijs is nu tegen betaling te halen in de ijssalons.
 
Wijzigingen met betrekking tot het ontbijt:
- In de buffetrestaurants wordt een Italiaans ontbijt verzorgd: koude gerechten, veel vers fruit, broodsoorten en broodbeleg, zoetigheden. Er zijn geen warme gerechten meer zoals eieren en een omelet en dergelijke.
- Internationaal ontbijt is alleen beschikbaar in het hoofdrestaurant; à la carte en uitgeserveerd met een klein buffet.
 
Pizza is beschikbaar tegen betaling.