Caribbean & Midden-Amerika

Caribbean
Een overvloed aan zon, een helder blauwe zee, witte zandstranden en palmbomen. Dit maakt het Caribisch gebied tot een zeer geliefde bestemming. Van een duik naar de geweldige onderwaterwereld en schitterende koraalriffen tot tropisch regenwouden en culturele, historische bezoeken aan een Maya ruïne. Het Caribisch gebied heeft naast de felgekleurde flora en fauna ook veel te bieden op gebied van cultuur. Elk eiland heeft zijn eigen karakteristieke kenmerken, mede voort gekomen uit de verschillende achtergronden en geschiedenis per eiland.
 
Welkom in Florida, the Sunshine State. De meeste cruises starten in Miami of Fort Lauderdale. Daarnaast zijn er cruises die starten in het noordelijker gelegen Orlando of in Tampa aan de westkust van Florida. Miami wordt vaak in één adem genoemd met Orlando. Beide zijn ontzettend belangrijke toeristische steden voor Florida. Miami Beach en het subtropisch moeraslandschap The Everglades zijn slechts twee populaire toppers uit de vele trekpleisters die Miami te bieden heeft. En wat dacht u van Orlando met de welbekende parken van Disney, Seaworld en Universal Studio’s.
 
Cruise richting het oosten en vaar onder andere langs de Amerikaanse Maagdeneilanden met bijvoorbeeld St. Thomas. Vanaf Drake’s Seat of Mountain Top heeft u een prachtig uitzicht over de baai van de hoofdstad Charlotte Amalie. St. Thomas staat verder bekend om de prachtige witte zandstranden en de mogelijkheid om belastingvrij te winkelen. Een andere populaire bestemming tijdens een cruise aan de oostzijde van de Caribbean is Puerto Rico. In de hoofdstad San Juan wandelt u door de straten van het historische oude centrum, Old San Juan.
 
Cruise richting het westen en bezoek Jamaica, het land van de reggae, rum en een divers natuurschoon. Leg aan bij Costa Maya en bezichtig prachtige Maya ruïnes zoals in Tulum en Chichén Itzá. De Kaaimaneilanden is een waar snorkel- en duikparadijs. U kunt hier een bezoek brengen aan de Green Turtle Farm of zwemmen met roggen.
 
Een beetje Nederland in het Caribisch gebied is te vinden op St. Maarten, waarvan de ene helft van het eiland onder Nederland valt en het andere deel onder Frankrijk. St. Maarten heeft alle aspecten van een echt Caribisch eiland. Van tropische stranden en belastingvrij winkelen in Philipsburg tot het ontdekken van de kleurrijke flora en fauna in het regenwoud. En dan zijn er natuurlijk de welbekende ABC-eilanden: Aruba, Bonaire en Curaçao. De zon schijnt hier altijd, u kunt watersporten beoefenen of van de natuur genieten. En dit alles is mogelijk tijdens één reis.
 
Echte natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de oerwouden en botanische tuinen op Guadeloupe, Dominica en Martinique. Ontdek de prachtige en verrassende natuur met bananen- en cacaobomen, ontelbare boomvarens, zwavelbronnen en verborgen watervallen. Op St. Lucia wachten u daarnaast nog de indrukwekkende Pitons: de Petit Piton en de Gros Piton. Deze twee vulkanische pluggen zijn ontstaan door een eruptie en zijn kenmerkend voor het eiland.
 
Tijdens een cruise kan het zijn, dat u een privé-eiland van de rederij bezoekt. Deze zijn alleen beschikbaar voor cruisepassagiers en het vertier op het eiland varieert van luieren op het strand tot het beoefenen van verschillende watersporten.
 
Midden-Amerika
Natuur en cultuur komen samen in landen als Panama, Nicaragua, Guatemala en Costa Rica. Spectaculaire landschappen met bergketens, vulkanen en regenwouden. Het vochtigere klimaat maakt dat het hier altijd groen is. Ook de dierenwereld in deze landen is uitzonderlijk. Van de bijzondere roodoogmakikikkers en luiaards tot tropische vogelsoorten, slangen en apen.
 
Voor strandliefhebbers is de Mexicaanse Riviera een walhalla. Prachtige witte zandstranden zijn te vinden in onder andere Cabo san Lucas, Puerto Vallarta en Acapulco. Bij Acapulco kunt u de klifduikers bewonderen die dagelijks hun kunsten vertonen op de La Quebrada rots. Ontdek de Mexicaanse cultuur in één van de vele historische plaatsen en proef de lekkerste Mexicaanse gerechten.
 
De Maya cultuur is één van de bekendste culturen van Midden-Amerika. In Guatemala kunt u de spectaculaire tempels bij Tikal bezoeken of de Maya ruïnes bij Copan. Daarnaast hebben ook de Spanjaarden hun invloeden achtergelaten in dit gebied. Het San Felipe kasteel stamt uit de 17e eeuw en is de toegangspoort tot het Izabalmeer, het grootste meer van Guatemala.