Azië

Azië is een vaargebied dat voor iedereen wat te bieden heeft. Natuur, cultuur, de rust van een onbewoond eiland, de hectiek van een bruisende stad als Hongkong en niet te vergeten de smaakvolle en verrassende keuken. En het mooie is dat u dit allemaal op uw gemak kunt beleven. Tijdens een cruise in Azië kunt u in een beperkte tijd veel zien en op plekken komen waar u anders niet zo gemakkelijk komt. Zoals bijvoorbeeld het Indonesische eiland Komodo, waar u oog in oog kunt komen te staan met een prehistorische varaan. Of breng een bezoek aan de legendarische tempels van Angkor Wat die u vanuit Sihanoukville, Cambodja kunt bereiken.
 
Natuurlijk zijn er de bekende steden als Singapore, Bangkok of Hongkong. Maar heeft u al eens gehoord van de Japanse apensoort Makaken die zich baden in de warmwaterbronnen op het eiland Honshu of over het netwerk van ondergrondse tunnels uit de tijd van de Vietnam oorlog in Ho Chi Minhstad? U kunt het met eigen ogen gaan bewonderen.
 
Voor ons Nederlanders zijn de Indonesische havens natuurlijk extra interessant. Het land van de overweldigende natuur met regenwouden en een tropische dierenwereld, bijzondere tempels, prachtige stranden en een ontzettend vriendelijke bevolking. Jakarta is een drukke stad met bijna 10 miljoen inwoners. Er is veel uit de Nederlandse tijd overgebleven, zoals het voormalig stadhuis, nu het museum Sejarah Jakarta, en de oude haven, de Sunda Kelapa. Vanuit Semarang op Java kunt u de beroemde Boeddhistische Borobudur tempel bezichtigen.
 
Het paradijselijke Bali staat bekend om de prachtige natuur, rijstvelden, tempels en witte zandstranden. Bezoek galerieën en musea in het kunstenaarsdorp Ubud of de 16e eeuwse Pura Tanah Lot tempel in Beraban. Op Bali kunt u ook een uitvoering van de typische Balinese Kecak (apendans) en Barong dansen bijwonen. Deze rituele dansen worden uitgevoerd in kostuums.
 
Landen en streken, die niet zo heel lang geleden nog niet of nauwelijks bezocht konden worden, heten u nu van harte welkom. Bijvoorbeeld Papua Nieuw Guinea; hier vindt u nog ondoordringbare oerwouden en onbewoonde eilanden. Trouwens bijna overal waar u komt zal de gastvrijheid van de bevolking u opvallen.
 
Houdt u meer van winkelen dan kan dat natuurlijk ook. Wat dacht u van Hongkong, Tokio en Shanghai waar bijna alle gadgets vandaan komen. En na een lange dag cultuur opsnuiven en winkelen rust u uit met een Singapore Sling in het Raffles Hotel in Singapore.