Antarctica

Antarctica is een mysterieus werelddeel dat altijd avonturiers heeft aangetrokken. Het is het meest zuidelijke en kleinste werelddeel, en tevens het koudste gebied op aarde. Antarctica is bijna helemaal bedekt door een ijskap en de laagste temperatuur ooit gemeten in een weerstation is -89.2 graden Celcius. Hoewel er al veel eerder vermoedens bestonden over een zuidelijk continent, werd Antarctica pas in 1820 "ontdekt". De Noor Roald Amundsen bereikte als eerste de Zuidpool in 1911. Tegenwoordig zijn er niet meer zoveel expedities, hoewel de Britse avonturier Henry Worsley in 2016 om het leven kwam toen hij als eerste te voet Antarctica wilde oversteken. Het gebied is dus nog lang niet getemd en wordt nu "bevolkt" door een 60 tal onderzoeksstations.
 
Gelukkig kunt u al een glimp van het gebied opvangen tijdens een cruise om Kaap Hoorn. Een expeditieschip of een regulier cruiseschip met een speciale versterkte romp brengen u zelfs helemaal naar de Wilhelm Archipel en de Straat van Gerlache.
 
U zult onder de indruk zijn van de serene rust die van dit gebied uitgaat, tenminste als het weer meewerkt want het kan er ook behoorlijk stormen. Geniet van de indrukwekkende natuur, de blauwe ijsbergen en afbrokkelende gletsjers. Ook zijn er door de voedselrijke wateren grote aantallen walvissen, zeehonden en allerlei zeevogels die zich hier elk jaar weer laten zien. Ga met een zodiac aan land en sta oog in oog met een pinguïn kolonie.
 
Het Antarctisch Schiereiland wordt door veel bezoekers gezien als één van de mooiste plekken op aarde.