Alaska

Alaska, ongerepte natuur en avontuur, de "Last Frontier", goudkoorts, walvissen spotten of vissen op zalm, stoppen langs de weg om een beren familie te zien lopen, Alaska heeft het allemaal.
 
Alaska is de grootste staat van de Verenigde Staten, het grenst aan Canada en is aan de noord-, west- en zuidgrens omgeven door zee. Toch is Alaska niet moeilijk bereikbaar en niet alleen geschikt voor avonturiers en natuurliefhebbers. De ideale manier om Alaska te ontdekken is een cruise. Uw schip brengt u naar de meest afgelegen fjorden en gletsjers.
 
U kunt uw cruise het best beginnen in Seattle of Vancouver en dan noordwaarts varen via de Inside Passage en Glacier Bay. Inside Passage ligt tussen Vancouver Island en het vaste land en terwijl de rangers uitleggen wat u ziet, vaart u langs beboste kusten en kletterende watervallen en ziet u walvissen en dolfijnen. Glacier Bay is het hoogtepunt van menige cruise. Maar liefst 16 gletsjers, die met donderend geraas afbrokkelen, komen in deze baai. IJs dat duizenden jaren oud is ligt in blokken en blokjes rondom het schip en als de gletsjer niet aan het afbrokkelen is, is het er doodstil. Erg indrukwekkend.
 
Skagway is het beginpunt van de White Pass en Yukon Railroad. Hier gingen de goudzoekers aan land in de jaren 90 van de 19e eeuw en hoort u namen als de Red Onion Saloon, Soapy Smith één van de grootste boeven uit die tijd en Klondike, de regio waar het goud werd gevonden.
 
Juneau is de hoofdstad van Alaska en enige hoofdstad ter wereld die niet over land te bereiken is. Dit is de vertrekplaats voor helikopter excursies naar de Mendenhall Gletsjer en walvisspot excursies. De Mount Roberts Tramway brengt u naar de top van Mount Roberts vanwaar u een prachtig uitzicht over de stad heeft.
 
In Ketchikan, de zalm-hoofdstad van Alaska, vindt u in Creek Street de bekende vrolijk gekleurde huizen die op palen in het water staan en waar zich naast allerlei winkeltjes ook de roze buurt bevindt. In het Totem Bight State Park staan nog 14 authentieke totempalen en in Saxman Native Village komt u alles te weten over de rijke geschiedenis van de Tlingits cultuur. Verder is dit een uitstekende plek om te kajakken of te sportvissen.
 
Vanuit Anchorage kunt u, op eigen gelegenheid of begeleid, indrukwekkende excursies maken naar onder andere Denali National Park en het Kenai schiereiland. Vanuit Vancouver kunt u onder andere naar de Canadese Rocky Mountains.