AIDA Cruises

Das Clubschiff

AIDA Cruises is een Duitse rederij welke is opgericht in de jaren ’60. Aan boord beleefd u  een combinatie tussen een clubvakantie en een cruise. U zult zich geen moment vervelen aan boord van één van de schepen. Een mix van sport, entertainment, feestjes en wellness zullen zowel jong als oud verbazen en vermaken. Het aanbod varieert van afwisselende excursies aan land tot talrijke fitness-, ontspannings- en wellness mogelijkheden aan boord. Een reis aan boord van één van de schepen van AIDA Cruises is een echte cruise, maar dan zonder tradities en verplichtingen. De nadruk ligt op een sportieve, informele beleving. Er zijn geen kledingvoorschriften en geen vaste dinertijden. Overdag ligt de nadruk op wellness en fitnessactiviteiten. Deze vinden plaats in de grote AIDA Spa en Fit & Fun en op de open dekken. In de avond is er levendig entertainment in het theater en in de verschillende bars en lounges. Dit alles in een informele, ongedwongen sfeer. 

 

De vrolijk beschilderde schepen van AIDA Cruises vallen op in elke haven waar zij aanleggen. Laat de vrolijkheid die de schepen uitstralen op u inwerken en geniet van een ongedwongen sfeer aan boord. Een cruise met AIDA biedt u vrijheid, ontspanning en nog veel meer. Het is zelfs mogelijk om te kiezen voor een themacruise waarmee u een reis zult beleven met gelijkgestemden, die op uw interesses is afgestemd. 

 

Tijdens een cruise met AIDA cruises kunt u de mooiste bestemmingen in de wereld ontdekken op een ontspannen of juist op een sportieve manier. De medewerkers van Aida Cruises zorgen voor professionele begeleiding en een goede voorbereiding zodat u het land en de cultuur op een comfortabele manier intensief kunt ontdekken. De mogelijkheden om een bestemming te verkennen zijn uiteenlopend; te voet, met de fiets, in de bus of met een jeep. Bij de verschillende excursies kunt u denken aan een fietstocht door een stad, bezoek op één avond drie roof top bars in New York, een duikexcursie of een golf clinic. Of een ontspannen yoga les op een strand. De schepen varen naar de volgende bestemmingen: de Middellandse Zee, de Canarische Eilanden, de Noord- en Oostzee, de Caribbean, Midden-Amerika, Noord-Amerika, Azië en Dubai.

 

Voor kinderen worden veel verschillende activiteiten georganiseerd. In de Kids Club voor kinderen vanaf 3 jaar kunnen zij met leeftijdsgenootjes tekenen, schilderen, spelletjes spelen, een boordsafari maken of naar de minidisco. Kinderen van 12 tot en met 17 jaar kunnen in de Teens Club videospelletjes spelen, creatieve workshops volgen en zelfs gezamelijk excursies maken.

 

Het diner is geheel in open zitting en vindt plaats in de twee of drie (afhankelijk van het schip) grote zelfbedieningsrestaurants. Tijdens de maaltijden in de buffetrestaurants zijn tafelwijn, bier en frisdrank inbegrepen. Wanneer u een keer niet zelf uw eten wilt halen bij het buffet, kunt u tegen bijbetaling een tafel reserveren in een a la carte restaurant. Hier worden gerechten geserveerd in een meer elegante sfeer en setting. 

 

 

De voertaal aan boord is Duits. De passagiers zijn vaak jonge, actieve mensen die er graag op uit gaan en plezier willen beleven. 

 

De vloot

De vloot van Aida bestaat uit verschillende opvallende, moderne Clubschepen. Voor welk schip u ook kiest, Aida staat voor een losse, informele sfeer en heeft een ruim aanbod aan sport en entertainment. Geniet van het gevoel van een echt Clubschip. Ieder schip beschikt over een theater, diverse bars en lounges, casino, winkels, bibliotheek, internetcafé, één of meerdere zwembaden, een Spa en fitnesscentrum en een speciale kids club. 

 

Kinderen aan boord
 
De minimumleeftijd voor kinderen is 6 maanden. Voor alle routes waar er drie of meer opeenvolgende zeedagen zijn, geldt er een minimum leeftijd van 12 maanden. Alle kinderen tussen 6 en 12 maanden moeten ingeënt zijn tegen kinderziekten. 
Het is niet mogelijk om met een baby te reizen in een binnenhut. Dit is uitsluitend mogelijk in een buitenhut, buitenhut met balkon of een suite.