Afrika

Een continent vol contrasten. Prachtige landschappen, een smeltkroes aan beschavingen en een afwisselend klimaat. De grootste zandwoestijn ter wereld, de Sahara, bevindt zich in het noorden. In het noordoosten van Tanzania ligt de Kilimanjaro, met 5895 meter de hoogste berg van Afrika. Grote rivieren zoals de Niger, de Nijl en de Zambezi doorsnijden het werelddeel. Al deze uitersten hebben altijd al tot de verbeelding gesproken. Ook wat betreft de flora en fauna is Afrika uniek. Van woestijn tot tropisch regenwoud en savanne, u vindt het allemaal in Afrika. In de verschillende wildparken kunt u overnachten in een ultra luxe rondavel of kamperen in een tentje bij de rivier. Maar het gaat hier natuurlijk om het spotten van de dieren.
 
Een reis naar Afrika kunt u zo druk maken als u wilt. Bezoek prachtige steden als Durban of Kaapstad en komt tot rust op Mauritius, La Réunion, de Comoren of de Seychellen. 
 
In de Indische Oceaan liggen de meest exotische eilanden. Mauritius heeft langgerekte stranden met daarachter lage bergen en in het binnenland meren, rivieren en watervallen. La Réunion heeft naast prachtige stranden een ruig binnenland met bergen en vulkanen. De Seychellen bestaan uit 158 kleine paradijsjes met de mooiste stranden.
 
De hoofdstad van Zuid-Afrika Kaapstad is een trendy stad waar u uitstekend kunt winkelen of gezellig een drankje kunt drinken op een van de vele terrassen van het beroemde 'Waterfront'. De stad ligt aan de voet van de Tafelberg op de plek waar twee oceanen samen komen. In en rondom de stad is van alles te zien en te doen. Op het zuidelijkste puntje van het Kaapse schiereiland ligt Kaap de Goede Hoop. Vanuit hier kun u een boottocht maken naar Seal Island in Houtbaai, waar u kennismaakt met een kolonie zeerobben. Onderweg komt u ook langs een pinguïnkolonie bij Simon's Town. Een bezoek aan Robbeneiland mag niet ontbreken. Op het eiland waar Nelson Mandela 27 jaar lang gevangen zat leert u veel over de geschiedenis van Zuid-Afrika en de apartheid. Op nog geen uur rijden van Kaapstad vindt u de uitgestrekte wijngaarden van de Westkaap, waar u kunt zien en proeven hoe de wijn gemaakt wordt.
 
Er worden verschillende soorten cruises aanboden. Van korte cruises bij Zuid Afrika tot lange reizen die vanuit de Middellandse Zee rondom Afrika varen.